söndag 28 december 2014

Wallenbergare


En klassiker i det svenska köket!



Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g kalvfärs
  • 3 äggulor
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Färsen blandas bäst i en matberedare. Ingredienserna ska vara kalla!
  2. Kör kalvfärsen och äggulorna i matberedaren 1 minut. Späd därefter med grädden och låt färsen gå ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma färsen till två stora biffar och vänd dem försiktigt i ströbröd.
  4. Stek i smör på låg värme cirka 5 minuter på varje sida.
  5. Servera med ett luftigt potatismos, rårörda lingon och små kokta ärter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar