torsdag 4 december 2014

Skåprensarfrallor

 Ibland har man för många mjölpåsar med små slattar i, då är det dags att baka skåprensarbröd - olika varje gång!


Goda frukostbullar!




24 frallor

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten (eller mjölk)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • ½ dl olja med neutral smak
  • 10 dl blandade mjölrester (allt utom vetemjöl)
  • 4 dl vetemjöl special
Dela degen i två delar

Gör så här:

  1. Smula jästen i en degbunken. Lös jästen i vatten och tillsätt salt, honung och olja. Blanda i mjölet (spara lite vetemjöl till utbakningen). Arbeta degen ordentligt (helst i maskin). Strö över lite mjöl, plasta bunken och degen jäsa i 40 minuter till dubbel storlek.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en längd och skär varje längd i 12 bullar. Rulla eventuellt till runda bullar, men det behövs inte. Ställ bullarna på plåtar med bakplåtspapper (12 på varje plåt) och låt dem jäsa i cirka 40 minuter.
  3. Pensla bullarna med lite vatten och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Om du har varmluftsugn gräddar du båda plåtarna samtidigt i 210 grader. Låt frallorna svalna på galler under bakduk.


Dela varje del i 12 bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar