Ibland har man för många mjölpåsar med små slattar i, då är det dags att baka skåprensarbröd - olika varje gång!
|
Goda frukostbullar! |
24 frallor
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten (eller mjölk)
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- ½ dl olja med neutral smak
- 10 dl blandade mjölrester (allt utom vetemjöl)
- 4 dl vetemjöl special
|
Dela degen i två delar |
Gör så här:
- Smula jästen i en degbunken. Lös jästen i vatten och tillsätt salt, honung och olja. Blanda i mjölet (spara lite vetemjöl till utbakningen). Arbeta degen ordentligt (helst i maskin). Strö över lite mjöl, plasta bunken och degen jäsa i 40 minuter till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en längd och skär varje längd i 12 bullar. Rulla eventuellt till runda bullar, men det behövs inte. Ställ bullarna på plåtar med bakplåtspapper (12 på varje plåt) och låt dem jäsa i cirka 40 minuter.
- Pensla bullarna med lite vatten och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Om du har varmluftsugn gräddar du båda plåtarna samtidigt i 210 grader. Låt frallorna svalna på galler under bakduk.
|
Dela varje del i 12 bitar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar