fredag 12 december 2014

Potatis- och purjosoppa med räkor

En snabb och enkel lunch eller en fin förrätt. Utan räkor blir det ett gott vegetariskt alternativ

4 portioner

  • 1 purjolök
  • 3 potatisar av mjölig sort
  • 7 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • salt och nymalen vitpeppar
  • en skvätt lättmjölk

Garnityr

  • räkor skalade
  • crème fraiche

Gör så här:

  1. Skiva potatis och purjolök. Fräs i lite olja utan att det tar färg. Tillsätt buljongen och koka tills allt är mjukt. Mixa slätt med mixerstav.
  2. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Före serveringen häller du i en skvätt lättmjölk och mixar med staven igen för att få en skummig soppa.
  3. Servera med crème fraiche och räkor efter smak och kassa. Servera också ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar