onsdag 10 december 2014

Chokladkaka


En saftig och god chokladkaka som går snabbt att röra ihop



Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3/4 dl mjölk
  • 3/4 dl kokande vatten
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform (1½ l). Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  2. Smält smöret. Vispa äggen lätt och blanda med mjölken. Rör ner äggblandning i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret. Blanda till sist ner det kokande vattnet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar