tisdag 2 december 2014

Torskrygg med spenat och saffran




Nu är torsken som allra bäst, och har dessutom ett bra pris! Den här rätten går också bra att göra på torskfilé eller annan vit fisk. Snabbrimma fisken för en härligt skivig fisk. Servera med pressad potatis.

4 portioner

  • 700 g torskrygg utan skinn
  • rivet skal av en citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i

Sås

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 150 g tinad bladspenat
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk koncentrerad fiskfond
  • smör att fräsa i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • ev lite citronsaft
  • maizena

Gör så här:

  1. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta och låt stå och snabbrimma i cirka 20 minuter. 
  2. Torka av fisken, mal över vitpeppar och stek fisken i smör. Strö rivet citronskal över. Ställ åt sidan.
  3. Fräs löken i smör i en annan gryta utan att den tar färg. Lägg i spenaten och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt saffran, grädde och vin och koka upp. Tillsätt fiskfonden. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Red av med maizena.
  4. Lägg fisken i såsen och låt allt bli varmt.
  5. Servera med pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar