fredag 4 september 2015

Kryddig tomatmarmelad


Marmeladen får en härlig röd färg, men du kan också använda tomater av andra färger



Lägg in sommarens tomater nu när de har mycket smak.

3-4 burkar

  • 1 kg tomater
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 1 kanelstång
  • 1 kg syltsocker
  • saft och skal av ½ citron
  • ½ tsk äkta vaniljpulver


Härlig tomatodling i Rörum

Gör så här:

  1. Skålla tomaterna och skär dem i tärningar.
  2. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  3. Blanda allt utom vaniljpulvret i en kastrull och koka under omrörning cirka 8 minuter.
  4. Ta grytan från spisen. Skumma väl och tillsätt vaniljpulvret.
  5. Häll upp på rengjorda och varma burkar. Sätt på locken och låt marmeladen svalna.
  6. Förvara svalt och servera tillsammans med ost eller rostat bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar