En krämig fiskrätt med spenat och purjolök |
Kolja eller någon annan vitfisk passar bra ihop med spenat, purjolök, lite majonnäs, lagrad ost och grädde. Servera med pressad potatis eller vanlig kokt potatis.
2 portioner
- 400 g kolja
- ½ purjolök
- 100 g färsk eller frusen bladspenat
- saft och rivet skal av ½ citron
- ½ dl majonnäs
- 1½ dl mellangrädde
- 1 dl riven lagrad ost
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja att fräsa i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta och peppra.
- Skiva purjolöken grovt på snedden och fräs den i lite rapsolja tillsammans med spenat. Smaksätt med citronsaft, citronskal, salt och peppar. Lägg fräset ovanpå fisken.
- Blanda grädde, majonnäs och riven ost. Häll blandningen över fisken.
- Sätt in formen mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med kokt eller pressad potatis och en citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar