lördag 19 september 2015

Kolja i ugn


En krämig fiskrätt med spenat och purjolök


Kolja eller någon annan vitfisk passar bra ihop med spenat, purjolök, lite majonnäs, lagrad ost och grädde. Servera med pressad potatis eller vanlig kokt potatis.

2 portioner

  • 400 g kolja
  • ½ purjolök
  • 100 g färsk eller frusen bladspenat
  • saft och rivet skal av ½ citron
  • ½ dl majonnäs
  • 1½ dl mellangrädde
  • 1 dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta och peppra.
  3. Skiva purjolöken grovt på snedden och fräs den i lite rapsolja tillsammans med spenat. Smaksätt med citronsaft, citronskal, salt och peppar. Lägg fräset ovanpå fisken.
  4. Blanda grädde, majonnäs och riven ost. Häll blandningen över fisken.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  6. Servera med kokt eller pressad potatis och en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar