fredag 4 september 2015

Tortilla på rester




En äkta spanska tortilla innehåller potatis och lök (recept finns här i min blogg), men nu hade jag rester av ugnsrostade rotsaker som fick ingå tillsammans med en liten rest av ugnsstekt kyckling. Tillsammans med en grönsallad blev det en bra lunch.

2 portioner

  • 3 ägg
  • rester av ugnsrostade grönsaker (t.ex. morötter, palsternacka, pumpa, potatis, lök)
  • ev någon kyckling eller köttrest
  • kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär grönsaker och kött i mindre tärningar.
  2. Vispa upp äggen och blanda ner grönsaker och kött. Salta och peppra.
  3. Häll lite olja i en stekpanna och stek blandningen på svag värme.
  4. Vänd tortillan med hjälp av ett lock eller en tallrik. Häll i lite ytterligare olja i stekpannan och släpp ner tortillan i stekpannan igen. Stek andra sidan på låg värme.
  5. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar