En äkta spanska tortilla innehåller potatis och lök (recept finns här i min blogg), men nu hade jag rester av ugnsrostade rotsaker som fick ingå tillsammans med en liten rest av ugnsstekt kyckling. Tillsammans med en grönsallad blev det en bra lunch.
2 portioner
- 3 ägg
- rester av ugnsrostade grönsaker (t.ex. morötter, palsternacka, pumpa, potatis, lök)
- ev någon kyckling eller köttrest
- kallpressad rapsolja eller olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skär grönsaker och kött i mindre tärningar.
- Vispa upp äggen och blanda ner grönsaker och kött. Salta och peppra.
- Häll lite olja i en stekpanna och stek blandningen på svag värme.
- Vänd tortillan med hjälp av ett lock eller en tallrik. Häll i lite ytterligare olja i stekpannan och släpp ner tortillan i stekpannan igen. Stek andra sidan på låg värme.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar