Köttfri måndag! Spaghetti bolognese är en klassiker, men här blir det en tomatsås med grönsaker i stället.
4 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 1 morot
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 1 nypa strösocker
- 5 soltorkade tomater i olja
- några kvistar färsk oregano
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
- nyriven parmesanost att toppa med
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök. Hacka resten av grönsakerna i lite grövre tärningar. Strimla de soltorkade tomaterna och hacka oreganon.
- Fräs lök och vitlök i lite olivolja och tillsätt resten av grönsakerna och fräs ytterligare en stund. Tillsätt resten av ingredienserna, salta, peppra och låt såsen koka sakta i ca 30 minuter. Smaka av med ytterligare salt och svartpeppar.
- Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet. Blanda pasta och sås i en stor skål. Servera med parmesanost som var och en kan riva över sin tallrik.
Gott!!
SvaraRadera