Gör portionsskålar eller dubbla satsen och gör en paj som räcker till 4.
2 portioner
- 2 äpplen
- 1 msk smör
- ½ tsk malen kanel
- 1-2 msk socker (beroende på hur söta äpplena är)
Smuldeg
- 50 g smält smör
- 1/4 dl socker
- 0,75 dl kokosflingor
- 0,75 dl vetemjöl
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra två portionsformar. Kärna ur äpplena (svenska tunnskaliga behöver inte skalas) och skär dem i klyftor. Lägg äppplena i formarna och strö över kanel och socker.
- Blanda det smälta smöret med övriga ingredienser till smuldegen och klicka smeten över äpplena.
- Grädda formarna mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Låt formarna svalna lite före serveringen. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar