Torskfilé eller sejfilé tillagad i ugnen tillsammans med spenat och med ett täcke av ströbröd och flagad mandel. Fisken serveras med pressad potatis. Lite blandad sallad gör middagen komplett.
2 portioner
- 400 g torskfilé eller sejfilé
- 200 g frusen bladspenat
- saften av ½ citron
- ½ dl ströbröd
- 25 g flagad mandel
- salt och nymalen svartpeppar
- några klickar smör
- 1 dl grädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina bladspenaten och lägg den i botten av en ugnsform.
- Lägg fisken ovanpå (vik filéerna om de är tunna)
- Häll över pressad citron, salta och peppra
- Toppa med ströbröd och flagad mandel.Lägg på några klickar smör.
- Tillaga mitt i ugnen i 15 minuter. Häll grädden vid sidan av fisken och tillaga ytterligare 10 minuter.
- Medan fisken står i ugnen skalar du och kokar potatisen.
- Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar