4 portioner
- 700 g kycklinglårfiléer
- 50 g ädelost
- 2 msk japansk soja
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk smulad dragon
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- ev lite krossad rosépeppar
- 1 liten finhackad gul lök
- 1½ msk smör
- 250 g djupfrysta ärter
- salt och nymalen svartpeppar
Pensla med soja blandad med dijonsenap. Strö över dragon och häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå mitt i ugnen cirka 30 minuter. Vänd när 10 minuter återstår.
Medan kycklingen står i ugnen tillagar du de franska ärterna: Fräs löken i smör utan att den tar färg.Tillsätt ärterna och smaksätt med salt och peppar. Låt blandningen fräsa under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanka av med ytterligare lite smör.
Strö eventuellt lite krossad rosépeppar över kycklingen inför serveringen. Servera med kokt färskpotatis eller pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar