måndag 14 juli 2014

Kycklinglårfilé med ädelost

Kycklinglårfilé är en bra och smakrik produkt. Jag använder den hellre än bröstfiléer.

4 portioner
  • 700 g kycklinglårfiléer
  • 50 g ädelost
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk smulad dragon
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • ev lite krossad rosépeppar
Franska ärter
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1½ msk smör
  • 250 g djupfrysta ärter
  • salt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa lårfiléerna och lägg ut dem på en skärbräda (plast!). Salta, peppra och lägg en bit ädelost på varje filé. Vik ihop dem och lägg dem i en ugnsfast form.

Pensla med soja blandad med dijonsenap. Strö över dragon och häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå mitt i ugnen cirka 30 minuter. Vänd när 10 minuter återstår.

Medan kycklingen står i ugnen tillagar du de franska ärterna: Fräs löken i smör utan att den tar färg.Tillsätt ärterna och smaksätt med salt och peppar. Låt blandningen fräsa under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanka av med ytterligare lite smör.

Strö eventuellt lite krossad rosépeppar över kycklingen inför serveringen. Servera med kokt färskpotatis eller pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar