torsdag 24 juli 2014

Quiche Lorraine med purjolök


Bästa maten att ta med på utflykten och till stranden. Pajen smakar gott kall!



Till en paj behöver du:

  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • en nypa salt

Fyllning

  • 1 purjolök
  • 150 g västerbottensost (eller annan lagrad ost)
  • 150 g rökt skinka
Ingredienser till fyllningen


Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • salt och nymalen vitpeppar
Äggstanning

Gör så här:

  • Kör mjöl och smör i matberedaren och tillsätt salt och vatten.
  • Tryck ut degen i en pajform och ställ formen i kylen minst 30 minuter.


  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Grädda pajskalet i 10 minuter.
  • Skölj och strimla purjolöken. Strimla skinkan och riv osten.
  • Vispa ihop äggstanningen.
  • Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen.
  • Ställ in mitt i ugnen och grädda cirka 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar