Hemkommen efter ett par dagar i Skagen. Mycket mat, men inte alltid så vällagad! Det känns som att högstanivån i Danmark är mycket hög, men lägstanivån är riktigt usel. Mest imponerande är deras råvaror och härliga specialaffärer.
|
Den mest berömda slaktaren i Skagen har den här skylten på väggen utanför!
|
|
Fantastiskt "hjemmebagt"-en sorts wienerlängd som jag nog får försöka experimentera fram!
|
|
Interiör från slaktarens disk med färdiglagat. Populärt inköpsställe när man vill ta med en liten lunch till stranden.
|
|
Spätta på Hotel Plesner. Skall serveras med "tyttebaer", dvs lingon.
|
|
Plesners trifle med rabarber och äpple, toppat med vaniljkräm.
|
|
Skagens stolthet - öl från eget bryggeri. Finns i många former här en lager med namn efter Drachman.Detta är något helt annat än storbryggeriernas karaktärslösa öl!
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar