Bekvämt med allt i en form! Spara kycklingskrovet till buljong. Lägg eventuellt i frysen till ett senare tillfälle
Till 4 personer behövs
- 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 fänkål
- 3 potatisar
- 1 röd lök
- 1 röd chilifrukt
- 2 msk smält smör
- 2 tsk japansk soja
- rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja
Senapskräm
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1½ msk skånsk senap
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
- salt och nymalen vitpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och rotsaker och skär dem och fänkålen i grova bitar. Skär rödlöken i klyftor. Strimla chilin. Lägg alltsammans i en ugnsfast form. Salta och peppra och ringla lite olivolja över. Blanda ordentligt.
- Dela kycklingen i 8 delar och spara skrov och vingar till buljong vid ett senare tillfälle. Blanda smör, soja, citronskal. salt och peppar och pensla kycklingdelar med blandningen. Lägg kycklingen på rotsaker. Tillaga mitt i ugnen cirka 50 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Blanda ingredienserna till senapskrämen och låg den mogna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar