Bullarna smakar bäst nybakade. Annars fryser du dem direkt och tinar i ugnen på 200 grader. Undvik att tina i mikron!
|
Ingredienser till 24 stycken
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten
- 2½ msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 13 dl vetemjöl
Gör så här
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta in vetemjölet till en smidig deg (ca 5 minuter i maskin). Strö lite mjöl över degen och plasta bunken. Låt degen jäsa 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela degen i två delar. Rulla till längder och dela varje del i 12 bitar. Doppa ovansidan i mjöl och platta till lite innan du lägger bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
- Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk så att du behåller den frasiga ytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar