lördag 19 juli 2014

Korvbröd / hamburgerbröd


Bra att ha i frysen under grillsäsongen. Jag brukar dela på satsen och göra hälften av var sort.



 

Till 24 bröd behövs

  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • ½ dl olja med neutral smak
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 14 dl vetemjöl special

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll över jästen. Rör till jästen löst sig.
  2. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig (2-3 min i maskin).
  3. Strö lite mjöl över degen och plasta bunken. Låt degen jäsa cirka 40 minuter.
  4. Ta degen på mjölat bakbord och knåda. Dela degen i 2 delar och dela varje del i 10-12 bitar, beroende på hur stora bullar du vill ha. Rulla hälften till avlånga korvbröd och resten till bullar som plattas ut till hamburgerbröd. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bröden med lite vatten och strö sesamfrön över hamburgerbröden.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar