fredag 18 juli 2014

Fransk lunchsallad


En enkel och mättande sallad med få ingredienser som för tankarna till Frankrike.

Till 2 personer behöver du

  • 400 g kokt färskpotatis
  • 1 burk sardiner i olja
  • ½ dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 knipplök
  • 2 kokta ägg

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • 2 msk god olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela potatisen i grova bitar. Bäst blir det om potatisen fortfarande är lite varm. Lägg potatisen i en skål eller på ett fat. Blanda med oliver, löken i tunna skivor och sardinerna i bitar.
  2. Vispa ihop dressingen och häll den över salladen.
  3. Toppa med äggen skurna i klyftor. Servera med ett gott bröd.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar