fredag 18 juli 2014

Långjästa baguetter

Nybakat!

 

 

Ingredienser till 3 baguetter

  • 10 g jäst
  • 3½ dl kallt vatten
  • 6½ dl vetemjöl special
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk salt

Gör så här:

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Kör minst 5 minuter i en degblandare. Strö över lite mjöl och plasta bunken. Låt degen jäsa i 1½ timme.



Klart för jäsning på bakbordet!



Häll ut degen på mjölat bakbord och dra ut den till en kvadrat. Vik ihop degen till ett paket. Lägg degen med skarven nedåt, strö över lite mjöl och låt jäsa 1 timme under bakduk.

Dela degen i 3 längder och dra ut dem så de blir lika långa som plåten. Sno dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20 minuter och värm under tiden ugnen till 250 grader.



Snodda baguetter som får jäsa


Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter så att baguetterna får ordentlig färg. Låt svalna på galler utan bakduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar