En vegetarisk paj, god både varm och kall. Bra buffémat! |
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 1 dl kvarg
- 2 msk vatten
- ½ tsk salt
Fyllning
- 250 g fryst bladspenat
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad knipplök eller 2 schalottenlökar
- 200 g chèvreost
- 10 körsbärstomater i halvor
- 20 urkärnade kalamataoliver
- salt och nymalen svartpeppar
- olja att fräsa i
Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
- salt
- Kör ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck ut degen i en pajform. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet och grädda cirka 10 minuter.
- Fräs löken i lite olivolja och lägg i spenaten. Låt fräsa några minuter, salta och peppra.
- Lägg spenatfräset i pajskalet och lägg i oliver och tomathalvor. Bryt getosten över fyllningen. Avsluta med äggstanningen och grädda pajen mitt i ugnen cirka 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar