lördag 19 juli 2014

Medelhavspaj

En vegetarisk paj, god både varm och kall. Bra buffémat!



Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 dl kvarg
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad knipplök eller 2 schalottenlökar
  • 200 g chèvreost
  • 10 körsbärstomater i halvor
  • 20 urkärnade kalamataoliver
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja att fräsa i

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • salt
  1. Kör ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck ut degen i en pajform. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet och grädda cirka 10 minuter.
  3. Fräs löken i lite olivolja och lägg i spenaten. Låt fräsa några minuter, salta och peppra.
  4. Lägg spenatfräset i pajskalet och lägg i oliver och tomathalvor. Bryt getosten över fyllningen. Avsluta med äggstanningen och grädda pajen mitt i ugnen cirka 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar