- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajskalet (kör gärna alltsammans i en matberedare) och låt degen vila i kylskåpet ett par timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader, kavla ut degen och klä en pajform (ca 30 cm). Nagga bottnen med en gaffel och täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 5 minuter.
- Strimla laxen. Tina och hacka spenat och dill. Fördela lax, spenat och dill i pajskalet.
- Vispa samman ägg och grädde. Smaka av med peppar och ev salt (tänk på att laxen är salt). Häll blandningen i pajskalet.
- Grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter till ytan är gyllenbrun och äggsmeten stannat.
- Rör samman ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåpet fram till serveringen.
onsdag 30 juli 2014
Laxpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken trevlig paj. Inte ofta jag har sås till paj men det låter gott!
SvaraRadera