En fisksoppa i Menton har alltid smak av apelsin och fänkål! |
Ingredienser till 4 portioner
- 400 g färsk fiskfilé - gärna blandade sorter
- 4 medelstora potatisar
- 2 hackade gula lökar
- 1 fänkål
- lite smör eller olja att fräsa i
- 1 burk krossade tomater
- 1 liter vatten
- 2 msk koncentrerad fiskfond
- salt och nymalen svartpeppar
- en nypa torkad timjan
- 1 vitlöksklyfta
- saften av ½ apelsin
- hackad persilja att toppa med
Gör så här:
- Skölj och skär fänkålen i bitar. Skala och tärna potatisen.
- Fräs lök, fänkål och potatis i lite olja i en gryta.
- Häll i tomater, vatten och fiskfond.
- Tillsätt timjan, salt och peppar. Koka under lock i 20 minuter.
- Dela fisken i bitar och låt dem sjuda i soppan några minuter.
- Smaka av med riven vitlök och apelsin och eventuellt ytterligare salt och peppar.
- Strö över hackad persilja inför serveringen.
- Servera soppan med ett gott bröd och eventuellt lite aioli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar