lördag 11 november 2017

Sejburgare




Sej är en god och billig fisk som är jättebra att göra biffar av eftersom smeten håller ihop bra. Servera biffarna med potatis, sallad och dressing eller som jag gör här som burgare.

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g sejfilé
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • ½ gul lök
  • 1 äggula
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekning

Dressing

  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tunt skivad salladslök
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör

  • 2 hamburgerbröd (gärna hembakade)
  • 2 romansalladsblad
  • 1 tomat i skivor
  • picklad rödlök
  • picklad fänkål
  • 4 potatisar
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220grader (gärna varmluft). Tvätta och skär potatisen i klyftor (behåll skalet på) och lägg den på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Salta, peppra och baka i ugnen ca 20 minuter.
  2. Låt ströbrödet svälla i mjölken.
  3. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Riv löken grovt och lägg i den. Tillsätt ströbrödsblandningen och ägg. Salta, peppra och kör ihop alltsammans till en jämn smet.
  4. Dela smeten i två delar och forma till stora burgare. Stek i smör några minuter på var sidan.
  5. Blanda ihop dressingen och stek bröden med snittsidan nedåt.
  6. Montera burgaren och servera tillsammans med den ugnsrostade klyftpotatisen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar