Idag gjorde jag rödbetsbiffar som jag serverade med chèvre mosad med crème fraiche. Till detta blev det en rest av rösti från igår.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g rödbetor
- 1 liten gul lök
- 1 ägg
- ½ msk maizena
- 1 tsk torkad mynta
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Chèvrekräm
- 50 g chèvre
- 1 msk honung
- 1½ dl crème fraiche
- 1 msk finhackad rosmarin
- en nypa salt
Gör så här
- Skala och riv rödbetor och lök grovt.
- Blanda ner ägg, maizena och kryddor.
- Forma blandningen till biffar och stek dem i smör ett par minuter på varje sida
- Ta bort "skalet" från getosten och mosa samman den med crème fraiche, honung och salt (använd eventuellt en matberedare).
- Servera biffarna med chèvrekrämen och klyftpotatis eller som jag med en bit rösti
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar