måndag 13 november 2017

Rödbetsbiffar




Idag gjorde jag rödbetsbiffar som jag serverade med chèvre mosad med crème fraiche. Till detta blev det en rest av rösti från igår.

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g rödbetor
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • ½ msk maizena
  • 1 tsk torkad mynta
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i


Chèvrekräm

  • 50 g chèvre
  • 1 msk honung
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • en nypa salt

Gör så här

  • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
  • Blanda ner ägg, maizena och kryddor.
  • Forma blandningen till biffar och stek dem i smör ett par minuter på varje sida
  • Ta bort "skalet" från getosten och mosa samman den med crème fraiche, honung och salt (använd eventuellt en matberedare).
  • Servera biffarna med chèvrekrämen och klyftpotatis eller som jag med en bit rösti


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar