söndag 20 september 2020

Marinerad fläskkarré i ugn



Benfria fläskkarréskivor som fått marinera och därefter steks i stekpanna och till sist en stund i ugnen. Det blev möra och fina köttskivor som vi åt tillsammans med ugnsrostad potatis, morötter, cole slaw och blandad grönsallad. En riktig söndagsmiddag!


Ingredienser till 2 portioner

  • 2 skivor fläskkarré
  • smör att steka i

Marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk ketjap manis
  • ½ dl olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 kvistar timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Grovhacka rosmarin och timjan. Blanda samman marinaden.
  2. Lägg fläskkarréskivorna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt köttet marinera i ett par timmar i kylskåpet. Vänd påsen ett par gånger under tiden.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Torka av köttskivorna och stek dem i smör några minuter på var sida. Lägg köttet i en ugnsform och stek klart i ugnen i 7-9 minuter beroende på hur tjocka köttskivorna är. Salta och peppra.
  5. Servera köttet med ugnsrostad potatis, cole slaw och lite blandad sallad.
  6. Jag satte in potatis och morötter i ugnen i ca 30 minuter och ställde in köttet de sista 8 minuterna.
  7. Cole slaw förberedde jag i god tid för att få en god och mogen smak.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar