Benfria fläskkarréskivor som fått marinera och därefter steks i stekpanna och till sist en stund i ugnen. Det blev möra och fina köttskivor som vi åt tillsammans med ugnsrostad potatis, morötter, cole slaw och blandad grönsallad. En riktig söndagsmiddag!
Ingredienser till 2 portioner
- 2 skivor fläskkarré
- smör att steka i
Marinad
- 2 msk japansk soja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk ketjap manis
- ½ dl olivolja
- 1 kvist rosmarin
- 2 kvistar timjan
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Grovhacka rosmarin och timjan. Blanda samman marinaden.
- Lägg fläskkarréskivorna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt köttet marinera i ett par timmar i kylskåpet. Vänd påsen ett par gånger under tiden.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Torka av köttskivorna och stek dem i smör några minuter på var sida. Lägg köttet i en ugnsform och stek klart i ugnen i 7-9 minuter beroende på hur tjocka köttskivorna är. Salta och peppra.
- Servera köttet med ugnsrostad potatis, cole slaw och lite blandad sallad.
- Jag satte in potatis och morötter i ugnen i ca 30 minuter och ställde in köttet de sista 8 minuterna.
- Cole slaw förberedde jag i god tid för att få en god och mogen smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar