onsdag 30 september 2020

Müsli



Du gör väl din egen müsli till yoghurten? Hur lätt som helst och med hur många möjligheter som helst! Jag har tidigare haft en variation här på bloggen, idag blev det så här:

  • 1 l havregryn
  • ½ l rågflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl blandade hackade nötter.
  • ½ dl neutral olja
  • 2 dl gula russin
  • 2 dl torkade tranbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut gryn, frön och nötter i en långpanna. Ringla över oljan. Blanda väl.
  2. Rosta alltsammans i ugnen i en halvtimme. Rör om ett par gånger under tiden så att inte blandningen bränns.
  3. Ta ut ur ugnen och låt svalna ordentligt. Blanda i russin och tranbär.
  4. Förvara müslin i burk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar