fredag 4 september 2020

Broccolipaj med St Agur




Broccoli är gott och en grönsak som klarar sig bra som fryst, och St Agur är en ost med krämig konsistens och god smak. Jag har sedan tidigare recept på paj med dessa två ingredienser. Idag blev det en variant på pajen med grahamsmjöl i degen, riktigt gott!

Ingredienser till en paj (27 cm)

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 40 g smör
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 300 g broccoli (färsk eller fryst)
  • 125 g St Agur
  • 50 g riven lagrad hårdost

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ grädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör mjöl, bakpulver, salt och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen.
  3. Kavla degen och kläd pajformen. Degen ska inte vila!
  4. Lägg i broccolin skuren i mindre bitar. Smula över St Augurosten och den rivna osten.
  5. Vispa ihop äggstanningen och häll över pajen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
  7. Servera med en blandad sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar