Grönkål och purjolök som kokat samman i lite grädde blir ett gott tillbehör till torskrygg. Servera med pressad potatis och vaxbönor. Alla bönor har högsäsong just nu, så passa på!
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskrygg utan skinn
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- nymalen svartpeppar
- olivolja
Grönkål med purjolök
- 1 liten purolök
- 100 g grönkål
- 1 dl grädde
- 1 dl riven parmesanost
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda saltlagen. Dela torsken i 2 bitar och låt den rimma i lagen i en halvtimme.
- Sätt ugnen på 140 grader. Torka av fisken och lägg den i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och mal över svartpeppar. Baka av fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter tills innertermperaturen är 47 grader. Använd termometer!
- Skölj grönkålen noga och skär bort mittnerven. Dela kålen i små bitar och hacka mittnerven fint. Strimla purjolöken.
- Fräs purjolöken i olivolja tills den blivit mjuk och tillsätt grönkålen. Fräs tills kålen faller ihop. Häll över grädde och koka cirka 10 minuter. Tillsätt parmesanost och smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken på en bädd av grönkål tillsammans med pressad potatis och lättkokta vaxbönor.
- Toppa eventuellt med några nyskalade räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar