lördag 12 september 2020

Torskrygg med purjolök och grönkål



Grönkål och purjolök som kokat samman i lite grädde blir ett gott tillbehör till torskrygg. Servera med pressad potatis och vaxbönor. Alla bönor har högsäsong just nu, så passa på!

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskrygg utan skinn
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja

Grönkål med purjolök

  • 1 liten purolök
  • 100 g grönkål
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda saltlagen. Dela torsken i 2 bitar och låt den rimma i lagen i en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 140 grader. Torka av fisken och lägg den i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och mal över svartpeppar. Baka av fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter tills innertermperaturen är 47 grader. Använd termometer!
  3. Skölj grönkålen noga och skär bort mittnerven. Dela kålen i små bitar och hacka mittnerven fint. Strimla purjolöken.
  4. Fräs purjolöken i olivolja tills den blivit mjuk och tillsätt grönkålen. Fräs tills kålen faller ihop. Häll över grädde och koka cirka 10 minuter. Tillsätt parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken på en bädd av grönkål tillsammans med pressad potatis och lättkokta vaxbönor.
  6. Toppa eventuellt med några nyskalade räkor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar