söndag 27 september 2020

Indisk söndagskyckling




Kyckling är tacksamt att krydda eftersom köttet i sig inte smakar så mycket. Här har jag gjort en gryta med kycklinglårfilé, som kanske är den styckningsdetalj jag gillar mest. Servera med nykokt basmatiris, som du sköljt i flera vatten innan du kokar det. En god chutney och myntayoghurt gör rätten komplett.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 bit ingefära, riven
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm kanel
  • 250 ml kokosmjölk
  • 2 tsk japansk soja
  • saften av ½ lime
  • salt
  • 1 påse babyspenat.

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Dela löken och skär tunna båtar. Skala och skiva morötterna.
  2. Hetta upp rapsolja i en stekgryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morötter och lök och fortsätt steka. Tillsätt kryddorna och stek alltsammans i ca 5 minuter. Tillsätt ingefära och vitlök.
  3. Häll över kokosmjölk och tillsätt soja och limesaft. Låt grytan puttra i 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar och smaka eventuellt av med ytterligare salt och lime.
  4. Rör ner babyspenaten strax före serveringen.
  5. Servera med ris, chutney och myntayoghurt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar