Kyckling är tacksamt att krydda eftersom köttet i sig inte smakar så mycket. Här har jag gjort en gryta med kycklinglårfilé, som kanske är den styckningsdetalj jag gillar mest. Servera med nykokt basmatiris, som du sköljt i flera vatten innan du kokar det. En god chutney och myntayoghurt gör rätten komplett.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 bit ingefära, riven
- 2 tsk curry
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 1 krm kanel
- 250 ml kokosmjölk
- 2 tsk japansk soja
- saften av ½ lime
- salt
- 1 påse babyspenat.
Gör så här:
- Skär kycklingfilén i mindre bitar. Dela löken och skär tunna båtar. Skala och skiva morötterna.
- Hetta upp rapsolja i en stekgryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morötter och lök och fortsätt steka. Tillsätt kryddorna och stek alltsammans i ca 5 minuter. Tillsätt ingefära och vitlök.
- Häll över kokosmjölk och tillsätt soja och limesaft. Låt grytan puttra i 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar och smaka eventuellt av med ytterligare salt och lime.
- Rör ner babyspenaten strax före serveringen.
- Servera med ris, chutney och myntayoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar