torsdag 10 september 2020

Gulaschsoppa med köttfärs




 Gulaschsoppa brukar jag oftast göra med grytbitar av fläskkött, men idag blev det köttfärs istället. Allt beror ju på vad som finns i kylskåp eller frys.

Ingredienser till 4 portioner
  • 300 g nötfärs eller blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter köttbuljong av tärning eller fond
  • 2 tsk stött kummin
  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 2 stjälkar bladselleri skuren i skivor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att fräsa i

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör och tillsätt därefter köttfärsen. Fräs ytterligare en stund tills färsen är ordentligt brynt. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
  2. Tillsätt potatis, selleri, paprikapulver, kummin och buljong. Koka under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt och ett gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar