Gulaschsoppa brukar jag oftast göra med grytbitar av fläskkött, men idag blev det köttfärs istället. Allt beror ju på vad som finns i kylskåp eller frys.
Ingredienser till 4 portioner
- 300 g nötfärs eller blandfärs
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 liter köttbuljong av tärning eller fond
- 2 tsk stött kummin
- 4 potatisar, skalade och tärnade
- 2 stjälkar bladselleri skuren i skivor
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att fräsa i
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör och tillsätt därefter köttfärsen. Fräs ytterligare en stund tills färsen är ordentligt brynt. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
- Tillsätt potatis, selleri, paprikapulver, kummin och buljong. Koka under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar