Idag gick det undan när middagen lagades. Det fanns lite köttfärssås i frysen och tillsammans med färska lasagneplattor och bechamelsås blev det en god middag.
Ingredienser till 2 portioner
- 8 färska lasagneplattor
- lite riven parmesanost att toppa med
Fyllning
- Köttfärssås - använd ditt vanliga recept eller leta upp mitt recept här på bloggen. Se till att såsen inte är för tunn, då rinner den ut ur cannellonirullarna.
Bechamelsås med ost
- 2 msk smör
- 1½ msk mjöl
- 4 dl standardmjölk
- 1 dl riven lagrad ost
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret till såsen och rör ner mjölet. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät och låt den koka på låg värme i 5 minutere. Rör då och då så att såsen inte bränner.
- Blanda ner osten och låt såsen svalna. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut lite av såsen i botten av en ugnsform.
- Klicka köttfärssås på en lasagneplatta i taget och lätt dem i ugnsformen med skarven nedåt.
- Häll resten av bechamelsåsen över rullarna och toppa med lite riven parmesan.
- Baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar