torsdag 17 september 2020

Cannelloni med köttfärssås




Idag gick det undan när middagen lagades. Det fanns lite köttfärssås i frysen och tillsammans med färska lasagneplattor och bechamelsås blev det en god middag.

Ingredienser till 2 portioner

  • 8 färska lasagneplattor
  • lite riven parmesanost att toppa med

Fyllning

  • Köttfärssås - använd ditt vanliga recept eller leta upp mitt recept här på bloggen. Se till att såsen inte är för tunn, då rinner den ut ur cannellonirullarna.

Bechamelsås med ost

  • 2 msk smör
  • 1½ msk mjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret till såsen och rör ner mjölet. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät och låt den koka på låg värme i 5 minutere. Rör då och då så att såsen inte bränner.
  3. Blanda ner osten och låt såsen svalna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut lite av såsen i botten av en ugnsform.
  5. Klicka köttfärssås på en lasagneplatta i taget och lätt dem i ugnsformen med skarven nedåt.
  6. Häll resten av bechamelsåsen över rullarna och toppa med lite riven parmesan.
  7. Baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  8. Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar