måndag 21 september 2020

Kålsoppa

 



Efter dagens kåldolmar gjorde jag också en vegetarisk kålsoppa. Självklart kan du också servera den på ett klassiskt sätt med frikadeller.

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 stor gul lök
  • 1 morot
  • 700 g vitkål (antingen rå eller den överblivna inre delen när du gjort kåldolmar)
  • 1 l vatten (kokvatten om du gjort kåldolmar)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad (gärna färska)
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt och nymalen svartpeppar 
  • smör att fräsa i

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och morot. Grovhacka kålen.
  2. Fräs lök, morot och kål i lite smör i en stor gryta. Häll i kokvatten och smula ner buljongtärningen.
  3. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och soja.
  4. Låt alltsammans koka på låg värme i ca 50 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar