Efter dagens kåldolmar gjorde jag också en vegetarisk kålsoppa. Självklart kan du också servera den på ett klassiskt sätt med frikadeller.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 stor gul lök
- 1 morot
- 700 g vitkål (antingen rå eller den överblivna inre delen när du gjort kåldolmar)
- 1 l vatten (kokvatten om du gjort kåldolmar)
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 lagerblad (gärna färska)
- 8 kryddpepparkorn
- 2 tsk kinesisk soja
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att fräsa i
Gör så här:
- Skala och hacka lök och morot. Grovhacka kålen.
- Fräs lök, morot och kål i lite smör i en stor gryta. Häll i kokvatten och smula ner buljongtärningen.
- Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och soja.
- Låt alltsammans koka på låg värme i ca 50 minuter.
- Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar