Skrei är den bästa torsken och nu är det säsong. Passa på att njuta nu!
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g skreirygg
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- nymalen svartpeppar
Blomkålspuré
- ½ blomkålshuvud
- 1 dl grädde
- salt
- citron
- lite brynt smör
Tillbehör
- 30 g brynt smör
Grönsaker
- 100 g haricots verts
- 4 salladslökar
- Flingsalt
- Olivolja att fräsa i
- mandelpotatis
Gör så här:
- Blanda rimningslagen och lägg ner torsken delad i portionsbitar. Rimma i ungefär 15 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Dela blomkålen i bitar och koka den i grädden. Mixa till en slät puré och smaksätt med salt, lite citronsaft och brynt smör.
- Stek fisken i smör, mal över lite svartpeppar och baka klart i ugnen till en innertemperatur på 45 grader.
- Koka potatisen i saltat vatten.
- Fräs grönsakerna i lite olivolja och smaksätt med flingsalt.
- Fördela grönsakerna på två varma tallrikar och lägg den stekta fisken ovanpå. Toppa med brynt smör. Lägg blomkålsmos och potatisar vid sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar