lördag 11 mars 2017

Skrei med grönsaker och brynt smör



Skrei är den bästa torsken och nu är det säsong. Passa på att njuta nu!

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g skreirygg
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • nymalen svartpeppar

Blomkålspuré

  • ½ blomkålshuvud
  • 1 dl grädde
  • salt
  • citron
  • lite brynt smör

Tillbehör

  • 30 g brynt smör

Grönsaker

  • 100 g haricots verts
  • 4 salladslökar
  • Flingsalt
  • Olivolja att fräsa i
  • mandelpotatis 

Gör så här:

  1. Blanda rimningslagen och lägg ner torsken delad i portionsbitar. Rimma i ungefär 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Dela blomkålen i bitar och koka den i grädden. Mixa till en slät puré och smaksätt med salt, lite citronsaft och brynt smör.
  4. Stek fisken i smör, mal över lite svartpeppar och baka klart i ugnen till en innertemperatur på 45 grader.
  5. Koka potatisen i saltat vatten.
  6. Fräs grönsakerna i lite olivolja och smaksätt med flingsalt.
  7. Fördela grönsakerna på två varma tallrikar och lägg den stekta fisken ovanpå. Toppa med brynt smör. Lägg blomkålsmos och potatisar vid sidan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar