Örtbakad torskfilé i ugn
|
Allt i en form! |
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskfilé
- 2 tsk hackad basilika (fryst fungerar bra)
- 2 tsk hackad dill (fryst eller färsk)
- 4 potatisar (eller 6 små delikatesspotatisar)
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 2 dl grädde
- 2 msk koncentrerad fiskfond
- 4 msk crème fraiche
- skalet av ½ citron
- 1 salladslök
- salt och nymalen vitpeppar
- ½ dl riven lagrad ost
- en klick smör till formen
Gör så här:
- Skala och koka potatis och rotsaker. Dela i grova bitar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ut fiskfonden i grädden och blanda i örter, rivet citronskal och crème fraiche.
- Lägg den kokta potatisen och rotsakerna i en smord ugnsform.Salta och peppra torskfilén och lägg den ovanpå rotsakerna. Strö över en salladslök skuren i tunna slantar.
- Häll över såsen och toppa med lite riven ost.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med lättkokta sugersnaps eller en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar