tisdag 21 mars 2017

Örtbakad torskfilé i ugn


Allt i en form!


Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskfilé
  • 2 tsk hackad basilika (fryst fungerar bra)
  • 2 tsk hackad dill (fryst eller färsk)
  • 4 potatisar (eller 6 små delikatesspotatisar)
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 4 msk crème fraiche
  • skalet av ½ citron
  • 1 salladslök
  • salt och nymalen vitpeppar
  • ½ dl riven lagrad ost
  • en klick smör till formen

Gör så här:

  1. Skala och koka potatis och rotsaker. Dela i grova bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rör ut fiskfonden i grädden och blanda i örter, rivet citronskal och crème fraiche.
  4. Lägg den kokta potatisen och rotsakerna i en smord ugnsform.Salta och peppra torskfilén och lägg den ovanpå rotsakerna. Strö över en salladslök skuren i tunna slantar.
  5. Häll över såsen och toppa med lite riven ost.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  7. Servera med lättkokta sugersnaps eller en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar