Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong!
Ingredienser till 4 portioner
- 1 färsk majskyckling
- salt och nymalen svartpeppar
- lite olivolja att ringla över
Marinad
- ½ dl olivolja
- rivet skal och saft av 1 apelsin
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk finhackad rosmarin
- 2 msk finhackad färsk oregano
- 1 finhackad röd chili
Gremolata
- ½ dl finhackad bladpersilja
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- finhackat skal av 1 citron
Topping
- 1 dl urkärnade blandade oliver
Rotsaker
- 6 potatisar
- 2 morötter
- 2 palsternackor
Senapskräm
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk grovmalen dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Dela kycklingen i 8 delar och spara skrovet till buljong.
- Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar. Låt kycklingen marinera minst två timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar. Häll också över marinaden. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Ställ kycklingen mitt i ugnen och låt den steka i cirka 40 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och strö över gremolatan och oliverna. Stek i ytterligare 20 minuter.
- Blanda samman senapskrämen och servera den tillsammans med kyckling, rotsaker och lite vitkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar