söndag 5 mars 2017

Ugnsstekt kyckling med rotsaker och gremolata

Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong!

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 färsk majskyckling
  • salt och nymalen svartpeppar
  • lite olivolja att ringla över

Marinad

  • ½ dl olivolja
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 2 msk finhackad färsk oregano
  • 1 finhackad röd chili

Gremolata

  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • finhackat skal av 1 citron

Topping

  • 1 dl urkärnade blandade oliver

Rotsaker

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor

Senapskräm

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk grovmalen dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i 8 delar och spara skrovet till buljong.
  2. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar. Låt kycklingen marinera minst två timmar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar. Häll också över marinaden. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Ställ kycklingen mitt i ugnen och låt den steka i cirka 40 minuter.
  5. Ta ut formen ur ugnen och strö över gremolatan och oliverna. Stek i ytterligare 20 minuter.
  6. Blanda samman senapskrämen och servera den tillsammans med kyckling, rotsaker och lite vitkålssallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar