onsdag 5 september 2018

Chokladkaka med päron




Choklad och päron är riktiga smakkompisar. Den här kakan serverar jag gärna som dessert med en klick lösvispad grädde eller lite vaniljglass. Extra gott nu när de svenska päronen är som bäst!

Ingredienser till en springform ca 2 l

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 150 g smör
  • 4 päron

Gör så här:

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem i vatten med lite citron så att de inte mörknar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Spänn fast bakplåtspapper i botten av formen. Smörj och mjöla kanterna.
  4. Smält smöret och låt det svalna.
  5. Vispa ägg och socker pösigt.
  6. Blanda samman mjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen i smeten. Rör till sist ner det smälta smöret.
  7. Bred ut smeten i formen och stick ner päronklyftorna i smeten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  9. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker inför serveringen.


2 kommentarer:

  1. Hej! Vilken gudomlig kaka detta verkar! Men ska det verkligen vara 1 tsk salt? Är det inte för mycket för en kaka? Vänlig hälsning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Salt och choklad är en härlig kombo!

      Radera