söndag 23 september 2018

Torsk med fänkål och purjolök

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskrygg
  • 1 liten fänkål
  • 1 liten purjolök
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g färska räkor
  • 20 g smör
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad slätbladig persilja

Gör så här:

  1. Smält smöret i en stekpanna. Skär fänkålen tunt (spara dillvipporna) och fräs den i smöret. Salta, peppra och låt fänkålen koka under lock på låg värme ca 5 minuter.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Lägg ner den i stekpannan och låt allt koka under lock ytterligare 5 minuter.
  3. Häll i vin och crème fraiche och koka ihop utan lock tills halva mängden återstår.
  4. Skär torsken i tjocka skivor och lägg ner dem i grönsakerna. Sjud 6-8 minuter till fisken är klar och skivar sig.
  5. Rensa räkorna och tillsätt dem till sist tillsammans med fänkålsdillen och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar