Torsk med fänkål och purjolök
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskrygg
- 1 liten fänkål
- 1 liten purjolök
- 1½ dl torrt vitt vin
- 1 dl crème fraiche
- 250 g färska räkor
- 20 g smör
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk hackad slätbladig persilja
Gör så här:
- Smält smöret i en stekpanna. Skär fänkålen tunt (spara dillvipporna) och fräs den i smöret. Salta, peppra och låt fänkålen koka under lock på låg värme ca 5 minuter.
- Skölj och strimla purjolöken. Lägg ner den i stekpannan och låt allt koka under lock ytterligare 5 minuter.
- Häll i vin och crème fraiche och koka ihop utan lock tills halva mängden återstår.
- Skär torsken i tjocka skivor och lägg ner dem i grönsakerna. Sjud 6-8 minuter till fisken är klar och skivar sig.
- Rensa räkorna och tillsätt dem till sist tillsammans med fänkålsdillen och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar