fredag 14 september 2018

Uppdaterad ciabatta



Jag har uppgraderat mitt tidigare ciabattarecept med lite surdegsgrund och får ett luftigare och lite segare bröd!

Ingredienser till 6 bröd

  • 5 g jäst
  • 2 msk surdegsgrund
  • 3 dl kallt vatten
  • 7 ½ dl vetemjöl (gärna special)
  • 1½ tsk salt

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i lite kallt vatten och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda samman degen utan att knåda. Plasta bunken och låt degen jäsa i kylskåpet över natten.
  2. Nästa morgon: Sätt ugnen på 225 grader varmluft med en skål vatten i botten av ugnen.
  3. Skrapa ur degen på mjölat bakbord och dra ut den till en kvadrat. Vik ihop till ett paket. Vänd degen upp och ned och strö över lite mjöl. Täck med en bakduk och låt degen jäsa i cirka 40 minuter.
  4. Dela degen i 3 remsor och dela varje remsa i 2 avlånga bitar. Lägg degbitarna med den mjölade sidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar