Havskattsfilé med trattkantareller
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g havskattsfilé
- 15 g torkade trattkantareller som lagts i blöt eller motsvarande mängd förvällda
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl torrt vitt vin (eller saften av ½ citron)
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- smör och rapsolja att steka i
- vetemjöl att vända fisken i
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här:
- Dela fisken i två portionsbitar. Salta, peppra och vänd dem i mjöl.
- Stek fisken i smör och rapsolja. Ta upp fisken och ställ åt sidan.
- Hacka lök och vitlök.
- Torka ur stekpannan och stek hackad lök och svamp i smör och rapsolja.
- Häll i vinet och koka upp några minuter.
- Häll i grädde, salta och peppra och koka ihop, Lägg i fiskbitarna och koka ytterligare några minuter.
- Avsluta med finhackad persilja.
- Servera fisken med pressad potatis och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar