tisdag 4 september 2018

Havskattsfilé med trattkantareller

 

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g havskattsfilé
  • 15 g torkade trattkantareller som lagts i blöt eller motsvarande mängd förvällda
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl torrt vitt vin (eller saften av ½ citron)
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • smör och rapsolja att steka i
  • vetemjöl att vända fisken i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Dela fisken i två portionsbitar. Salta, peppra och vänd dem i mjöl.
  2. Stek fisken i smör och rapsolja. Ta upp fisken och ställ åt sidan.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Torka ur stekpannan och stek hackad lök och svamp i smör och rapsolja.
  5. Häll i vinet och koka upp några minuter.
  6. Häll i grädde, salta och peppra och koka ihop, Lägg i fiskbitarna och koka ytterligare några minuter.
  7. Avsluta med finhackad persilja.
  8. Servera fisken med pressad potatis och en blandad sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar