måndag 24 september 2018

Sega frukostfrallor



Idag gjorde jag luftiga frallor med lite seg struktur. Lite jäst och lite surdegsgrund hjälper till att få just den karaktären.

Ingredienser till ca 24 st

  • 10 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl surdegsgrund
  • 15 dl vetemjöl
  • 1 msk salt

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i lite kallt vatten och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda samman degen, men utan att knåda. Plasta bunken och låt degen jäsa i kylskåpet under natten.
  2. Nästa morgon: Sätt ugnen på 225 grader varmluft med en skål vatten i botten av ugnen.
  3. Skrapa ut degen på mjölat bakbord och dra ut den till en rektangel. Vik ihop ett treslag. Vänd degen upp och ned och strö över lite mjöl. Täck med en bakduk och låt degen jäsa i 40 minuter.
  4. Dela degen i 6 delar och varje del i 4 bitar. Lägg degbitarna med den mjölade sidan upp på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda plåtarna samtidigt i ugnen med varmluft i 15 minuter. Om du inte har varmluft gräddar du en plåt i taget.
  6. Låt frallorna svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar