När äppelträden dignar måste man ta hand om så mycket det bara går. Efter söndagens höstmiddag blir det självklart en äppelpaj. I den här pajen har jag gravensteineräpplen, min absoluta favorit!
Ingredienser till en rejäl paj som räcker till minst 6 portioner.
Smuldeg
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 150 g smör
Fyllning
- 6 skalade och urkärnade äpplen i skivor
- 2 msk socker
- 1 msk kanel
Topping
- 2 msk grovhackad mandel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Nyp samman smuldegen - eller kör den snabbt i matberedaren.
- Smörj en form och bred ut äppleskivorna. Strö över socker och kanel.
- Sprid ut smuldegen och mandeln över äpplena. Platta till lätt med handen.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Servera pajen lite avsvalnad med vaniljsås eller en klick vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar