söndag 23 september 2018

Smulpaj med äpplen



När äppelträden dignar måste man ta hand om så mycket det bara går. Efter söndagens höstmiddag blir det självklart en äppelpaj. I den här pajen har jag gravensteineräpplen, min absoluta favorit!

Ingredienser till en rejäl paj som räcker till minst 6 portioner.

Smuldeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör

Fyllning

  • 6 skalade och urkärnade äpplen i skivor
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel

Topping

  • 2 msk grovhackad mandel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Nyp samman smuldegen - eller kör den snabbt i matberedaren.
  3. Smörj en form och bred ut äppleskivorna. Strö över socker och kanel.
  4. Sprid ut smuldegen och mandeln över äpplena. Platta till lätt med handen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Servera pajen lite avsvalnad med vaniljsås eller en klick vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar