måndag 16 februari 2015

Banankaka




Prickiga bananer i fruktskålen? Gör en banankaka. Mosa bananerna och förvara dem i frysen tills du har tid och lust att baka. Ibland gör jag dubbel sats i ugnens långpanna och smälter lite mörk choklad över - en riktig godsak!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 mogna bananer
  • 4 msk grädde
  • 50 g smör
  • 21/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk  bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kransform, ca 1½ l. Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna med en gaffel.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner bananen och smöret. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och rör ner grädden.
  3. Häll smeten i formen och grädda cirka 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar