I skånsk kalops ska det definitivt finnas rejäla morotsbitar. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.
6 portioner
- 1 kg högrev skuren i bitar ca 3x3 cm
- 2 gula lökar
- 3 morötter
- 15 hela kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 5 dl vatten
- 1½ tsk salt
- smör till stekningen
- salt och malen vitpeppar
- 1 msk maizena
Gör så här:
- Bryn köttet i omgångar i smör i en stor stekgryta. Skala och skär morötter och lök i stora bitar, lägg ner det tillsammans med köttet och bryn ytterligare. tillsätt lagerblad, kryddpeppar och salt. Häll i kokande vatten (använd vattenkokare, det spar tid och energi). Låt alltsammans koka tills köttet är mört, ca 1½ timme.
- Ta upp kött, lagerblad och hälften av morotsbitarna. Mixa såsen med stavmixer och red av med maizena utrörd i lite vatten. Lägg tillbaka kött och morötter. Smaka av med ytterligare salt och malen vitpeppar.
- Servera med kokt potatis och inlagda små rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar