Använd kycklingbröst med skinnet kvar för mer smak. Servera med stuvad svartkål och polenta. Grönsakstillbehören är godast i säsong, men sparrisen i frysdisken duger bra nu under vintern.
2 portioner
- 2 kycklingbröst med skinnet kvar (gärna majskyckling)
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
Grönsakstillbehör
- 6 gröna sparrisar
- 6 salladslökar
- olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader. Torka av kycklingbrösten salta och peppra. Värm olivoljan i en stekpanna. Bryn kycklingbrösten tills de får fin färg. Tillsätt smör mot slutet av stekningen för smakens skull. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen når 62 grader.
- Ansa salladslök och sparris och stek i olivolja. Lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra och ställ in i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera kycklingbrösten med grönsakerna, polenta och stuvad svartkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar