söndag 22 februari 2015

Stekt kycklingbröst




Använd kycklingbröst med skinnet kvar för mer smak. Servera med stuvad svartkål och polenta. Grönsakstillbehören är godast i säsong, men sparrisen i frysdisken duger bra nu under vintern.

2 portioner

  • 2 kycklingbröst med skinnet kvar (gärna majskyckling)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör

Grönsakstillbehör

  • 6 gröna sparrisar
  • 6 salladslökar
  • olivolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Torka av kycklingbrösten salta och peppra. Värm olivoljan i en stekpanna. Bryn kycklingbrösten tills de får fin färg. Tillsätt smör mot slutet av stekningen för smakens skull. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen når 62 grader.
  2. Ansa salladslök och sparris och stek i olivolja. Lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra och ställ in i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Servera kycklingbrösten med grönsakerna, polenta och stuvad svartkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar