tisdag 17 februari 2015

Torskpanna med räkor

En enkel och smakrik torskfilé så här i säsong


4 portioner

  • 7 hg torskfilé
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 3 dl gräddmjölk (1/3 grädde)
  • saft och rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 knippa dill, finskuren
  • smör till stekningen
  • 500 g räkor med skal

Gör så här:

  1. Byxa och dela torskfiléerna i portionsbitar om de är stora.
  2. Rensa räkorna.
  3. Salta och peppra fisken och stek den i smör cirka 2 minuter på varje sida. Strö löken över och slå över gräddmjölken.
  4. Tillsätt citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar och låt koka ihop ett par minuter.
  5. Tillsätt dill och toppa med räkorna.
  6. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar