söndag 22 februari 2015

Stekt polenta med chevre






Gott tillbehör i stället för pasta eller potatis.

4 portioner

  • 100 g polenta
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 50 g riven parmesan
  • 100 g chèvre
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till formen
  • olivolja att steka i

Gör så här:

  1. Koka ihop kycklingfond, vatten och mjölk. Tillsätt polentan och koka på svag värme under omrörning tills gröten är tjock och släpper från grytan. Smula i getosten och den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll ut polentan i en oljad form. Släta ut översidan och låt polentan svalna.
  3. Skär polentan i 4 bitar inför serveringen och stek i olivolja på hög värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar