Kyckling, citron och rosmarin är en fräsch kombination. Tillaga i ugnen tillsammans med små delikatesspotatisar eller mandelpotatis. Allt i ett!
4 portioner
- 1 färsk kyckling (ca 1,4 kg)
- 2 färska rosmarinkvistar
- 1 ekologisk citron
- 1-2 vitlöksklyftor
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 8 hg småpotatis
- 1 dl torrt vitt vin
Fortfarande kan jag hämta rosmarin på balkongen! |
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Dela kycklingen i 8 bitar (spara skrovet till buljong vid ett senare tillfälle)
- Tvätta potatisen och dela den i halvor.
- Lägg kycklingdelar och potatis i en ugnsform.
- Repa rosmarinkvistarna och hacka bladen fint. Hacka vitlöken fint. Tvätta och skiva citronen.
- Blanda ner citron, vitlök och rosmarin i formen.
- Strö över salt och mal svartpeppar över. Ringla över lite olivolja och sätt in formen i ugnen.
- Tillaga i ugnen cirka 20 minuter. Häll över vinet och stek ytterligare 20 minuter. Kontroller att kycklingen är klar genom att sticka en kniv mot benet - köttsaften ska vara klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar