söndag 1 februari 2015

Citronkyckling med potatis i ugnen




Kyckling, citron och rosmarin är en fräsch kombination. Tillaga i ugnen tillsammans med små delikatesspotatisar eller mandelpotatis. Allt i ett!

4 portioner

  • 1 färsk kyckling (ca 1,4 kg)
  • 2 färska rosmarinkvistar
  • 1 ekologisk citron
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 8 hg småpotatis
  • 1 dl torrt vitt vin

Fortfarande kan jag hämta rosmarin på balkongen!

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Dela kycklingen i 8 bitar (spara skrovet till buljong vid ett senare tillfälle)
  3. Tvätta potatisen och dela den i halvor.
  4. Lägg kycklingdelar och potatis i en ugnsform.
  5. Repa rosmarinkvistarna och hacka bladen fint. Hacka vitlöken fint. Tvätta och skiva citronen.
  6. Blanda ner citron, vitlök och rosmarin i formen.
  7. Strö över salt och mal svartpeppar över. Ringla över lite olivolja och sätt in formen i ugnen.
  8. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter. Häll över vinet och stek ytterligare 20 minuter. Kontroller att kycklingen är klar genom att sticka en kniv mot benet - köttsaften ska vara klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar