torsdag 26 februari 2015

Pannbiff med lök




Ibland längtar man bara efter riktig klassisk husmanskost som t.ex. pannbiff med lök. Servera med kokt potatis och lite redd steksky. Stekt lök, lingon och ättiksgurka fullbordar rätten!

4 portioner

  • 5 hg blandfärs
  • 1 liten kokt potatis
  • ½ ríven gul lök
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 1½ dl mjölk
  • salt
  • nymalen vitpeppar och kryddpeppar
  • 2 ansjovisfiléer
  • smör till stekningen

Stekt lök

  • 2 gula lökar
  • smör att steka i
  • en nypa socker
  • en skvätt vatten

Gör så här:

  1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 5 minuter
  2. Bland ner ägg, riven lök, riven kokt potatis, finhackad ansjovis och köttfärs.
  3. Smaksätt med salt och peppar
  4. Forma färsen till små fina biffar och stek i smör. Efterstek ca 15 minuter i ugnen 175 grader.
  5. Skiva löken och bryn den i smör. Tillsätt socker och en skvätt vatten mot slutet för att ge ytterligare färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar