Ibland längtar man bara efter riktig klassisk husmanskost som t.ex. pannbiff med lök. Servera med kokt potatis och lite redd steksky. Stekt lök, lingon och ättiksgurka fullbordar rätten!
4 portioner
- 5 hg blandfärs
- 1 liten kokt potatis
- ½ ríven gul lök
- 1 ägg
- ½ dl ströbröd
- 1½ dl mjölk
- salt
- nymalen vitpeppar och kryddpeppar
- 2 ansjovisfiléer
- smör till stekningen
Stekt lök
- 2 gula lökar
- smör att steka i
- en nypa socker
- en skvätt vatten
Gör så här:
- Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 5 minuter
- Bland ner ägg, riven lök, riven kokt potatis, finhackad ansjovis och köttfärs.
- Smaksätt med salt och peppar
- Forma färsen till små fina biffar och stek i smör. Efterstek ca 15 minuter i ugnen 175 grader.
- Skiva löken och bryn den i smör. Tillsätt socker och en skvätt vatten mot slutet för att ge ytterligare färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar