En fisksoppa eller fiskgryta där jag blandar olika sorters fisk. Lax ingår alltid. Ett hembakt bröd och ett glas vitt vin smakar gott till.
4 portioner
- 6 hg fiskfilé skuren i mindre bitar
- 1 bananschalottenlök
- 1 klyfta riven vitlök
- 1 msk vetemjöl
- ½ zucchini
- ½ aubergine
- 1 liten morot
- ½ fänkålsstånd
- 1 tomat
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- 1 dl torrt vitt vin
- 1½ dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 påse saffran
- 1 tsk torkad dragon
- 1 msk olja
- några sockerärter (gärna frysta)
- salt och nymalen vitpeppar
- ev lite finskuren gräslök
Gör så här:
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Skala och skär moroten i tändsticksstavar.
- Skiva zucchini och aubergine i halvmånar.
- Skär fänkålen i tunna skivor.
- Kärna ur tomaten och tärna grovt.
- Fräs lök och vitlök i oljan. Strö över saffran och dragon. Rör ner mjölet och späd med vatten, vin, fond och grädde. Koka upp.
- Lägg i grönsakerna utom tomaten och låt koka i några minuter.
- Lägg ner fiskfilén skuren i mindre bitar samt tomattärningarna och en näve sockerärter. Låt koka sakta tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
- Servera i djupa tallrikar. Klipp eventuellt lite gräslök över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar