torsdag 12 februari 2015

Kycklingpasta



Vad finns hemma? Lite kycklingfilé i frysen, några soltorkade tomater, en slatt grädde och en påse färsk tagliatelle. Tillsammans blev det en god och lättlagad middag.

2 portioner

  • 250 g färsk bandpasta
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g kycklingfilé
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk koncentrerad kycklingbuljong
  • 1½ dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Hacka den gula löken fint och skär vitlöksklyftan i tunna skivor. Fräs i smör utan att det tar färg.
  2. Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek dem tillsammans med löken.
  3. Strimla tomaterna och tillsätt dem. Häll i kycklingbuljong och grädde och låt alltsammans koka samman i några minuter. Smula i oregano och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.
  5. Häll av pastan i ett durkslag, men spara några matskedar av kokvattnet.
  6. Blanda pastan med kycklingen och späd eventuellt med lite kokvatten om du tycker såsen är för tjock. Servera med lite nyriven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar